Hvordan bruke en pizza stein.

pizza stein

Jeg har blitt frelst.
Jeg har blitt frelst av en stor flat stein til 99kr.
Som en del av min evigvarende kamp om å lage enda bedre mat bestemte jeg meg for å investere i en pizza stein. Jeg var veldig skeptisk til om det faktisk kom til å gjøre den store forskjellen. Men til under hundre kroner ble jeg jo ikke akkurat blakk. Så dette måtte prøves.

Jeg varmet opp ovnen og puttet min første pizza på steinen. Det første jeg legger merke til er
hvor mye raskere alt gikk. Fra en klump deig til ferdig pizza gikk helt fint på rundt 10-12 min.

Men det var det magiske øyeblikket man ruller pizza kutteren igjennom ferdigstekt pizza jeg skjønte att noe utrolig hadde skjedd. Deilig lyd av knasende deig hele veien igjennom pizzaen.

Jeg merket att jeg fikk vann i munnen og måtte bare sette tennene i det første stykket. I det jeg putter stykket i munnen hører jeg igjen den deilige knaselyden. Jeg får ett stort smil om munnen og klarer så vidt og få frem ordet sinnssykt imellom knasene. Det er ikke noe som er så tilfredsstillende som når du sitter og tenker, gjorde virkelig jeg det der. Det eneste som kanskje er bedre er når noen andre sier det.

Steinen er helt klart en av de beste kjøpene jeg har gjort på lenge.

Hvis du også vil investere i en pizza stein så kommer det her noen tips om hvordan man bruker den riktig.

* En pizza stein skal aldri vaskes med såpe. Bruk kun rent varmt vann og skrubb den ren.
Steinen er av uglasert keramikk som trekker til seg veske. Såpesmaken blir da liggende i steinen, å du vil få pizza med såpesmak.

Om dette skjer kan du prøve å legge stenen i vann, å la den tørke igjen noen ganger, mulig det da forsvinner. Gjør det ikke det, så kast steinen.

* Sett aldri inn kald stein inn i varm ovn. Steinen vil da sprekke og bli ødelagt.
Putt steinen i ovnen på laveste høyde før du skrur ovnen på 225 grader. La så ovnen stå og varme opp steinen i 30 minutter til 1 time før du legger på din første pizza.

* Strø godt med mais mel på steinen før du legger på pizzaen. Dette melet har store runde korn som vil fungere som kulelager når du skal skyve pizzaen av og på steinen. (Mais mel har jeg enda ikke funnet i noen butikker i Norge. Men bruk av vanlig mel på benken når jeg flater ut pizzaen og på steinen i ovnen fungerer også veldig bra)

* Ikke bruk pizza kutter eller kniv på steinen. Dette vil ikke ødelegge steinen, men bladet på det du kutter med har ikke veldig godt av det.

* La steinen være i ovnen når du slår den av, på denne måten vil steinen kjøle seg ned i samme tempo som ovnen. Tar man steinen ut av ovnen kan temperaturforandringen sprekke og ødelegge steinen.

Tar du godt vare på steinen din kan den fint vare i mange mange år, å gi deg og dine venner utrolig mange fantastiske pizzaer.

-Sponset-
Prøv online casino på Betway, og få de største bonusene og premiene

 

 

11 kommentarer til Hvordan bruke en pizza stein.

 • Hip Spaces  sier:

  Bra tips, Tor-Arne. Vurderer selv å kjøpe en stein, men aner ikke hvor jeg kan få ta i en. Har du tips?

 • Tor-Arne Pettersen  sier:

  De kan kjøpes i de fleste kjøkken relaterte butikker. Jeg kjøpte min på Clas Ohlson. De finnes i de fleste prisklasser, men tar man riktig vare på den har ikke pris noe betydning.

 • Anonymous  sier:

  Maismel får du kjøpt på innvandrer-butikker. Ser ut som semulegryn

 • Anonymous  sier:

  Jeg har nettopp vært og kjøpt en weber pizzastein hos plantasjen. Litt dyr. Kostet 349,-, men prisen spiller ingen rolle så lenge pizzaen blir god :-) Skal teste den i påsken på grillen.

  • Tor-Arne Pettersen  sier:

   Har ikke testet den på grillen enda. Men det prøves. Pris spiller liten rolle så lenge man tar vare på den. Billig eller dyr så kan den fremdeles lage fantastisk pizza. Kos deg masse.

 • Anonymous  sier:

  Har lagt en del pizza i gassgrill. Det blir Success. I min gassgrill kan jeg oppnå 350grader som ca 75 grader mer enn en ville fått i en tradisjonell ovn på kjøkkenet. Føler at resultatet av det er mer crispy bunn litt fortere.
  «Pizzaovener» i gode restauranter oppnår de 450 grader og har pizzaen inni 1-2 min :)

 • Anonymous  sier:

  Eg har gjort dette nokre år, men har brukt ei stor skiferhelle frå hagen. Funkar veldig bra :)
  (Men desto viktigare med sakte oppvarming og nedkjøling).

  Maismjøl får du tak i på vanlege daglegvarebutikkar, men her kallar dei det Polenta. Produsenten Maizena har ein variant av dette som du kan prøve.

  Trur også nokon kallar dette for maizena-mjøl, noko som ikkje er heilt riktig sidan Maizena er produsentnamnet og ikkje produktnamnet.

  Takk for ein god artikkel :)

 • Anonymous  sier:

  Hvilken varme skal pizza ha under steking?? skal ovnen slås av, eller stekes den på sterk varme??

  • Tor-Arne Pettersen  sier:

   Sto ikke det i innlegget, hmm. Det må jeg fikse. Sett ovnen på maks varme. Hvis steinen varmes opp med ovnen vil pizzaene bli ferdig og perfekt på få minutter.

 • Linda  sier:

  Morsomt! Har lyst til å kjøpe en pizzastein.
  Er det noen som vet om Webers pizzasteiner beregnet på gassgrill- kan brukes i stekeovnen??

  • HobbyKokken Tor  sier:

   Skal ikke være noen problem å bruke pizzastein ifra Grill i stekeovn, og motsatt. Det er hvordan man tar vare på steinen i det lange løp som tilsier hvor lenge den overlever.

Legg inn en kommentar